Barnløshed / fertilitetsproblemer

Naturlig støtte til barnløse par

Vi har igennem tiden hjulpet rigtig mange barnløse par med vores viden fra den traditionelle kinesiske medicin – specielt Akupunktur, Åndedrætsøvelser, Chi Kung samt vejledning i kost og kosttilskud der styrker kroppens energi og specielt blodet og underlivet. Vi er ret stolte af alle dem, vi har hjulpet. Vi har hjulpet par som intet fejlede på nogen måder, men der ville bare ikke ske noget.

Vi har hjulpet par hvor kvinden var problemet og også par hvor det var manden der var problemet i at der intet skete. Vi har hjulpet par som fik hjælp fra Hospitalets fertilitetsklinik, som ellers tidligere tabte/mistede det befrugtede æg, men som følge af vores behandling kunne gennemføre en lykkelig graviditet og fødsel.

Problemet ufrivillig barnløshed bliver større og større

Hos mange par er årsagen at finde hos kvinden, men problemet med mandens sædkvalitet er i voldsom stigning. Hos nogle par, er der fertilitetsproblemer hos begge køn. Lige meget om årsagen til ufrivillig barnløshed er at finde hos manden, kvinden eller begge, så kan det være et meget ømtåleligt emne og er stadig lidt tabu belagt for nogen. Psyken spiller også kraftigt ind, da det jo er en yderst frustrerende og svær kamp, ikke mindst når det mislykkedes og ikke vil ske hverken på naturlig vis eller ved hjælp fra fertilitetsklinikkerne.

Kvindens fertilitets problemer

Ifølge den vestlige medicin er hormonforstyrrelser ofte årsagen til problemerne med fertiliteten hos kvinder. De to mest hyppige hormonforstyrrende lidelser er PCO og PCOS. PCO kalder man forandringerne – dannelsen af flere cyster/ægblærer (follikler) i æggestokkene end normalt.

PCO forårsager; uregelmæssige eller udeblevne ægløsninger samt forhøjet niveau af mandligt kønshormon. Der vil ofte være uregelmæssige menstruationer eller for lange intervaller imellem dem. Hormonforstyrrelsen giver ofte øget behåring, uren hud (akne)

PCOS står for ”Poly Cystisk Ovarie Syndrom”. Betyder på almindelig dansk, ”mange cyster/blærer på æggestokkene, syndrom betyder, en del symptomer er til stede samtidigt. PCOS optræder i ca. 5-10 % af kvinder i den fødedygtige alder. Når kvinden har mindst 2 af følgende 3 symptomer:

  • En eller begge ens æggestokke har mange små cyster/blærer (mere end 12)
  • Manglende menstruationer eller lange menstruationscyklusser, mere end 35 dage mellem.
  • Overproduktion af mandligt kønshormon, ses som øget hårvækst både i ansigt og brystet, påvises ved blodprøve.

Sygdommen Endometriose nedsætter også kvindens frugtbarhed, her dannes også cyster/blærer og der opstår sammenvoksninger omkring æggelederne.

I den kinesiske medicin taler man mest om mangel på energi, yang, yin, blod, jing og stagnation/blokering af energi. Vi stiller en masse spørgsmål omkring menstrutionen, cyklusen, længden mellem, varighed, hvordan ser blodet ud, smerter mm. Dette bruges til at lave en kinesisk diagnose, da alt sammen fortæller noget om energien og evnen til at holde på et befrugtet æg.

Mænds fertilitet – barnløshed pga manden

Årsagen hos manden skyldes dårlig sædkvalitet; for ringe kvalitet eller for ringe aktivitet. Sædkvaliteten kan være nedsat af mange grunde. Har man f.eks. haft voldsom fåresyge som barn, kan det ha beskadiget sædproduktionen. Herunder kommer en række faktorer som menes at have en negativ indflydelse på sædkvaliteten og produktionen.

  • Tobak har en skadelig effekt på sæden
  • For megen kaffe, cola og alkohol
  • Medicinsk behandling.
  • Sygdom, høj feber vil betyde dårligere sæd for en periode.
  • For lidt motion, inaktivitet og overvægt.
  • Kosten, indtagelse af for meget mættet fedt
  • For stramme bukser kan genere sædproduktionen.

Ifølge den kinesiske medicin skyldes den ringe sædproduktion og kvalitet mest mangel på energi, yang, jing og yin samt blokering af energicirkulationen.

Akupunktur bliver mere og mere brugt for at opnå en naturlig graviditet.

Akupunktur vinder også mere og mere frem i forbindelse med fertilitetsbehandling. Chancerne for graviditet øges gevaldigt når akupunktur bliver brugt sammen med evt. hormonbehandlingen ved insemination eller reagensglasbehandling.

Akupunkturen hjælper med at skabe balance i kroppens energi – sørger for at livmoderen får tilstrækkelig med blod og næring, så det befrugtede æg bliver og udvikler sig i livmoderen graviditeten ud.

Kontakt os, hvis du ønsker at vide mere om vores erfaring og hvordan vi mener, du skal forholde dig for optimal effekt af akupunkturbehandlingen.

Step 1 er altid at arbejde på en balancering af energien, få balance i kroppen og sindet. Derefter er det en rigtig god ide at modtage akupunktur behandling lige før ægløsningen. Det øger gevaldigt chancen for at graviditeten lykkedes.

Behandling med akupunktur i forbindelse med både almindelige graviditetsforsøg og fertilitetsbehandlinger bør ske både før og efter, at selve befrugtningen skal finde sted.

Læs her Dortes mangeårige gravitetskamp, frustrationer, hormonkure, insemineringer – happy ending

Læs her Bettina oplevede graviditet efter 6 behandlinger

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30