E.F.T. – Banke Akupunktur

E.F.T. “Emotional Freedom Technique”

(Vi kalder det “Banke Akupunktur” – i USA kaldes det også “Tapping”)

EFT stammer fra USA, det er en revolutionerende healingteknik, som styrker og harmoniserer krop, sind og sjæl. Åbner op for kroppens energikanaler/-meridianer og får energien til at flyde frit. Skaber flow og balance.

Metoden er opdaget for ca. 30 år siden af Dr. Roger Callahan, Psykolog fra USA som tænkte lidt anderledes end de fleste. Han havde brugt alle de traditionelle psykoterapeutiske metoder som han kendte, som kognitiv terapi, hypnose, afslapningsterapi, rationelemotiv adfærdsterapi, biofeedback m.m. på en pige med meget voldsom vandskræk (vandforbi – ANGST). – Intet havde rigtigt hjulpet hende, hun var helt panisk Angst og fortalte dr. Callahan, at det gik voldsom i maven på hende. Denne sidste oplysning om at det gik i maven på hende, fik dr. Callahan til at bede pigen Marry om at prøve og banke let med fingrespidserne på akupunktur punktet for Mavemeridianens startpunkt M 1 (Chéngqì ). Han tænkte det måske kunne gøre noget for pigen …

Til begges kæmpe overraskelse og i løbet af nogle få minutters let banken på punktet, så var den frygtelige fornemmelse i maven helt væk. Angsten/ vandfobien var som tryllet helt væk.

Dette var starten på EFT – dr. Callahan lavede herefter specielle punkkombinationer til forskellige lidelser.

En af hans elever Garry Craig lavede en simpel punkt kombination – en sekvens som kunne bruges til alle lidelser.
Det er de 9 akupunkturpunkter, som stor set alle benytter den dag i dag. Men nogle føler at nogen punkter virker bedre end andre, og benytter mest disse punkter, når de banker og får fine resultater. Det vigtigste er, at man sætter gang i energien og opløser de blokeringer der er.

Behandlingen foregår ved, at man stimulerer de 9 akupunktur punkter med let finger bankning på kroppens energibaner. Dette gøres imens man fokuserer på det ubehag eller den smerte man har. Nogen bruger også at lade folk beskrive den oplevelse de har haft. Der er en del forskellige teknikker man kan benytte.

Det handler i første omgang om at acceptere den følelse man har i kroppen, acceptere sig selv som man er og give sig lov til at give slip. Det var den meget enkle udgave.

Vi bruger ofte at lave almindelig akupunktur på vore patienter og derefter lave EFT med dem, – det har en fantastisk virkning. Så er det som om begge dele virker endnu bedre.

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30