Diskusprolaps

Akupunktur sammen med blide udstræknings – og styrkeøvelser kan meget ofte hjælpe ved diskusprolaps, hvis prolapsen altså ikke er så slem at den skal opereres med det samme. Føleforstyrrelser og smerter efter diskusprolaps operationer kan også afhjælpes fint med akupunktur.

Rygsøjlen er opbygget af ryghvirvler (knogler som står ovenpå hinanden, lændehvirvler, brysthvirvler og slutter i toppen med nakkehvirvlerne).

Imellem alle ryghvirvlerne er der en bruskskive, en slags stødpude, og inde i bruskskiven ligger der en blød kerne (diskus) – den ligger tæt op af rygmarvskanalen, hvor nerverne går ud i kroppen.

Når rygsøjlen udsættes for en belastning, der er større end styrken i bruskskiven, så kan der opstå revner i bruskskiven. Den bløde kerne presses bag ud og kommer til at presse på nerveroden, der kommer ud på bagsiden af ryghvirvlerne. Dette er en diskusprolaps, giver symptomer som brændende, stikkende, jagende smerter og føleforstyrrelser i huden, nedsat følesans eller sovende fornemmelser. Er trykket stort på nerven, så kan det give kraftnedsættelse eller ligefrem lammelser i de muskler, som nerven forsyner.

Diskusprolaps giver ofte rygsmerter, stivhed i ryggen og føleforstyrrelser ud i benet.

I sjældne tilfælde kan nerven blive klemt så meget, så det giver problemer med at styre vandladning og afføring. Så er løsningen akut operation.

Skader på bruskskiverne opstår, når der f.eks. løftes tunge ting. Specielt hvis løftet samtidig har en bevægelse til siden, et vrid. Skaden kan også opstå ved et voldsomt host eller bare ved at bøje sig ned for at snøre sko, hvis der altså i forvejen har været irritation/ømhed i ryggen over lang tid.

Vores behandling med akupunktur, let manipulation, strækøvelser og styrkeøvelser afhjælper rigtig mange patienters smerter og andre symptomer som relaterer til deres diskusprolaps. Det handler om at skabe balance mellems kroppens muskler foran og bagpå, at ryggen står rigtigt, skabe fri bevægelighed så

kroppens energi kan flyde frit.

Læs hvad glade patienter fortæller under patienthistorier.

Patrick Power – Stress ramt

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet
Patrick M. Powers
London UK