Frossen skulder – skuldersmerter

Akupunkturbehandling mod frossen skulder

Vi har fine resultater med akupunktur behandling mod frossen skulder. Akupunktur er kendt både i Kina og Vesten som en meget effektiv metode mod netop frossen skulder/skuldersmerter.

Rent fysiologisk sker der en irritation omkring ledkapslen i skulderen, der opstår en inflammation (en betændelsesproces uden bakterier) – skulderen bliver stiv og øm, indskrænket bevægelighed, heraf navnet “Frossen skulder”

Det vides ikke præcist hvad der er årsag til at skulderens bevægelighed bliver indskrænket. Fysiske uheld, fald, slag og overbelastninger samt ensformigt arbejde kan jo nok forklare en del af problemerne, men vi har også bemærket at psykiske konflikter kan stresse kroppen og muskulaturen i og omkring skulderen. Mange gange opstår problemerne og smerterne spontant, andre gange bliver det bare gradvist værre og værre.

Symptomerne på en frossen skulder kan variere en del, ofte er det tiltagende smerte og gradvist nedsættelse af bevægeligheden. Smerterne kan være jagende og stikkende, de kan stråle ud i armen og gøre at selv hverdags ting nærmest bliver umulige, f.eks. det at rede sit hår, tage BH på, gå på toilettet og komme i tøjet, specielt det at tage en trøje eller jakke på kan give problemer. Ofte er smerterne ekstra slemme om natten, når man er i helt ro og kulde forværrer ofte tilstanden.

I de fleste tilfælde forsvinder lidelsen næsten helt af sig selv efter 12-24 måneders tid, nogen kommer dog til at døje med en vedvarende stivhed i skulderen – bevægelsesindskrænkning.

Ved hjælp af akupunktur, små lette øvelser, let udstrækning og manipulation af nakken er det ofte muligt at få tøet den frosne skulder op igen og få genskabt bevægeligheden – det er vigtigt, at der arbejdes med små lette bevægelser – det er jo lidt lige som at skulle ha en gammel rusten lås – låst op igen, der skal smøring til og det hjælper de små bevægelser med til.

Læs hvad 4 glade patienter kan fortælle under vores patienthistorier:

Læs her under vores patienthistorier hvad Heidi Mørch Koust, Kirsten Vogel fortæller, Sonja Djurtoft og Grethe fortæller.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30