Herpes Simplex (Forkølelsessår)

Herpes Simplex Virus (HSV 1) eller Forkølelsessår er tegn på nedsat immunforsvar og udbrud af virus i kroppen (Herpes Labialis virus). Det første tegn på et forkølelsessår vil være en ubehagelig prikkende eller stikkende fornemmelse i huden. Udbruddet ses som små sviende blærer på læberne, inde i munden eller i området omkring munden/næsen. De små sviende og væskefyldte blærer medfører ofte at huden bliver rød og hævet omkring dem. Blærerne brister gerne efter 2-3 dage, og efterlader et sår, som dog heler af sig selv efter 8 -10 dage, uden varige ar.

Ca. hver 4. dansker døjer med forkølelsessår udbrud. Virus smitter kun ved direkte kontakt, kys eller sex.

Ca. 90 % af danskerne bærer på HSV 1 virus, er man en gang smittet, vil man altid være bærer af virus. Men det kommer kun i udbrud i forbindelse med nedsat immunforsvar, anden forkølelse, stress osv..

Der findes også en anden type Herpes, nemlig Herpes Simplex Virus 2 også kaldt Herpes Genitalis. Den laver blærer på kønsdelene.

Herpes virus skal bruge aminosyren arginin til at formere sig, så en arginin fattig kost vil være meget fornuftig at indtage for at nedkæmpe eller undgå udbrud. Til strækkelig med søvn er også meget vigtigt for at bevare et godt immunforsvar.

Akupunktur kan lindre et udbrud af herpes og styrke kroppens immunforsvar. Laserbehandling kan også få såret til at hele på ingen tid. Vi giver altid vore patienter råd og vejleder omkring kosten, så man har mulighed for at undgå ret meget arginin i maden.

Patrick Power – Stress ramt

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet
Patrick M. Powers
London UK