Hovedpine – Migræne og Hortons hovedpine

Akupunktur mod hovedpine og migræne nær Aarhus

Akupunktur hjælper rigtig mange mennesker med hovedpine.

Hovedpine kan komme af mange grunde og sidde forskellige steder i hovedet. Panden, siderne af hovedet, halvsiden, bag øjnene, oveni toppen eller i nakken. Hovepine rammer kvinder, mænd, unge og børn.

Spændingshovedpine i nakken er nærmest gået hen og blevet en folkesygdom, arbejdspres, stress, forkerte arbejdsstillinger, computerspil giver spændinger og senere hovedpine.

Muskelspændinger i nakken og ned mellem skulderbladene kan være en af årsag, men også fastlåsning af 2 eller flere nakkehvirvler kan give spændinger og smerte. Hormonelle problemer, menstruations problemer, forkølelse, feber og andre sygdomme kan også resulterer i hovedpine. Det er vigtigt at finde den rigtige årsag til hovedpinen, få lavet en ordentlig TKM diagnose før evt. akupunktur behandling sættes i værk.

Vi hjælper rigtig mange patienter med akupunktur, blide manipulationer og udstrækninger af nakkehvirvlerne, vejledning i afslapningsøvelser og kost.

Migræne

Migræne lettes fint med akupunktur.

Migræne er oftest en dunkende, jagende hovedpine, som sidder i den ene side af hovedet. Den kan komme

pludseligt og medbringe både kvalme og opkast. Ved et voldsomt migræneanfald har personen lyst til at være i ro, gerne med lukkede øjne i et mørkt og roligt lokale. Man kan være yderst lys- og lydfølsom.

Små anfald af føle- og synsforstyrrelser kan for nogle, være små advarsler om, at et migræneanfald er under opsejling.

Hormonelle problemer, stress, psykiske belastninger som irritation, frustration og vrede, fordøjelsesproblemer kan give nakkespændinger og fastlåsninger mellem 2 eller flere nakkehvirvler og dermed fremprovokere et migræneanfald.

Vi har rigtig gode resultater med at kombinere Akupunktur, blide manipulationer og udstrækningsøvelser, tilstrækkelig med vand og kostråd.

Hortons hovedpine (klyngehovedpine eller cluster headache)

Symptomerne

Hortons hovedpine kommer gerne i svære anfald af smerter i/eller omkring det ene øje. Øjet bliver rødt, det løber i vand, pupillen bliver mindre, man hæver op omkring øjet, det øverste øjenlåg hænger slapt ned, næsen løber/eller stopper til.

Anfaldene optræder hver gang i den samme side, nogle døjer ofte voldsomt med anfald, andre er heldigere og har kun få anfald. Men fælles for dem er, at alle symptomer optræder hver gang på den samme side.

Smerten kan være ubeskriveligt voldsom, det kan føles som en kniv i øjet, der bliver drejet rundt. Eller det kan føles som en knytnæve inde bag øjet og som forsøger at presse øjet ud. Smerten kan være så voldsom at man ligefrem dunker hovedet ind i en væg bare for at opleve en anden smerte. Nogle vandrer hvileløst rundt med den ene hånd oppe og presse hårdt mod øjet og tinding. Andre sidder bare med hovedet i hænderne og rokke frem og tilbage.

Hortons anfald kan variere meget i varighed og tidspunkter, nogle kommer i klynger – f.eks. 30 min til 3 timer og så 1 – 2 gange dagligt, nogle helt op til 8 gange i døgnet. Anfaldene kan komme om natten eller når man slapper af efter en lang arbejdsdag. Anfalds perioden kan variere en del og ofte kommer de på samme årstid og kan vare op til 2-3 måneder, derefter kan der være en periode hvor der slet ingen anfald er.

Det menes at optil ca. 20 % af hortons hovedpinerne ikke har anfaldfrie perioder. Der er ca. 5000 personer i DK med Hortons hovedpine, 85% af disse er mænd. Lidelsen starter gerne i 20 – 40 års alderen, ifølge den vestlige medicin er der ingen kendt årsag. Ca. 93 % af tilfældene har ingen genetisk arvelighed for lidelsen.

Stoffer der påvirker og udvider hjernes blodkar som f.eks. alkohol, selv i meget små mængder kan fremprovokere et anfald, specielt hvis personen er i klyngeperioden..

Indenfor den kinesiske medicin, menes en af årsagerne til Hortons hovedpine at være en meget dyb dyb vrede og bitterhed, og oplevelsen kan godt ligge langt tilbage i tiden.

Akupunktur og EFT kan ofte hjælpe på lidelsen. Det bare at banke på de 9 Tappingpunkter (EFT) hjælper i sig selv, men jo bedre man er til ligesom at tune sig ind på ens liv, ens oplevelser og opfattelsen af noplevelserne; jo større effekt.

Læs her hvad Dyveke Brandenburg har oplevet ….

Patrick Power – Stress ramt

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet
Patrick M. Powers
London UK