Book en tid

opkald

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 - 9.30
Chi-kung Workshop

Klassisk Kinesisk Akupunktur nær Århus

Hvad er akupunktur

Akupunktur betyder blot nålestik (på latin betyder Acus = nål og punktura = stik) og er den mest kendte del af den T.K.M.

I dag er akupunktur genstand for en stigende interesse både i befolkningen og ikke mindst i de medicinske fagkredse.

Akupunktur betragtes dog stadig meget kritisk af den vestlige etablerede lægestand, men alligevel er der et stigende antal læger, der så småt begynder at benytte behandlingsformen i deres praksis. Dette er jo en yderst positiv udvikling, som man ikke troede mulig for bare 10 år siden.

Akupunkturpunkterakupunktur

Vores livsenergi flyder konstant rundt i meridianbanerne. Der er tidspunkter med meget højt eller lavt energiniveau, helt ligesom det, vi kender fra havet med ebbe og flod (lav og høj vande). Blokering af en eller flere af disse baner medfører en ubalance i livsenergien, som kan give smerter og evt. senere forårsage en sygdom. Ved hjælp af nåle, laser, tryk m.m. kan en akupunktør løsne op for blokeringerne, ved at stimulere nogle punkter på meridianbanen de såkaldte akupunkturpunkter. På den måde genoprettes balancen igen.

Der findes ca. 670 akupunkturpunkter i hele meridiansystemet.

Som tidligere nævnt ligger alle meridianerne i kroppens overflade og kommer helt frem til overfladen i akupunkturpunkterne. Punkterne virker som en slags kontakt til meridianbanen og kroppens indre organer. Nogle punkter foran på kroppen og bagpå langs rygsøjlen virker samtidig som en slags alarm, er de ømme/trykfølsomme er det tegn på ubalance i meridianbanen og måske også i organet.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er især kendt for sin store smertestillende virkning. På nogle udenlandske hospitaler benyttes akupunktur nogle gange som eneste bedøvelsesmiddel selv under forholdsvis store operationer. Selv i Danmark er jordmødrene på fødselsgangene begyndt at benytte akupunktur som fødselshjælp, smertelindring og de laver også forsøg med graviditetskvalme og opkast.

Den smertestillende virkning har man forsket en del i, man kan sige at kroppens eget morfinsystem aktiveres ved akupunktur. Der frigives nogle hormonstoffer, de såkaldte endorfiner, som er kroppens eget morfin. Det virker smertestillende og beroligende uden at have de uheldige bivirkninger som almindelig medicin. Man mener også at det er endofinerne som gør akupunktur så effektiv ved tobaksafvænning.

Dårlige ledvæsker kan aktiveres, så leddene bliver mere bevægelige og smidige.
Der sker en kraftig forøgelse af kroppens immunstoffer, f.eks. kan antallet af hvide blodlegemer stige til det 3-4 dobbelte og de røde blodlegemer det dobbelte efter en akupunkturbehandling.

Formålet med akupunktur er at stimulere kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv og derved fungere bedre.

Selve akupunkturbehandlingen foregår ved, at der stikkes tynde nåle i bestemte punkter (akupunkturpunkter) for på den måde at genoprette ubalancer i meridianernes energikredsløb.

Akupunktur virker ca. 50% bedre på patienter der dagligt laver Chi-Kung.

Hvad slags akupunktur bruges?

Vi bruger traditionel kinesisk akupunktur, den kinesiske øreakupunktur, den franske øreakupunktur(Auroculomedicin), ECIWO akupunktur og akupunktur 2000 på Helseklinikken i Gjerrild.

AV – Gør det ondt ?

Vi benytter normalt nåleakupunktur, da det har den bedste virkning på folk.
Vi benytter altid kun engangsnåle, som er meget skarpe og spidse så selve indstikket mærkes ikke af meget, det kan slet ikke sammenlignes med en kanyle som jo er rund og hul.

Personer med nåleskræk samt små børn er ingen hindring for at få akupunktur, så benytter vi akutryk og laser akupunktur. Små børn får altid laserakupunktur