KOL (Kronisk obstruktiv lungesygdom – også kaldt rygerlunger)

Behandling af KOL (Kronisk obstruktiv lungesygdom – også kaldt rygerlunger) nær Aarhus

Akupunktur, Åndedrætsøvelser og Chi Kung har en fantastisk virkning på KOL. Faktisk mærker de fleste KOL patienter en lettere og friere vejrtrækning allerede mens de ligger med nålene i under deres første akupunkturbehandling. Men da KOL jo er en kronisk tilstand, skal man regne med nogle flere behandlinger for at hjælpe på tilstanden samt være indstillet på nogle livsstilsændringer, her tænkes specielt på kosten og drikkevarerne.

Symptomer på KOL

Ifølge sundhedsstyrelsen har ca. 320.000 danskere KOL, og man regner med at ca. halvdelen faktisk ikke ved det. De døjer bare med åndenød ved fysisk aktivitet, tror det er dårlig kondi. De går måske og hoster med eller uden slim; har haft gentagne luftvejsinfektioner, lungebetændelser eller bronkitis.

Tryggen for brystet. De har måske en pibende eller hvæsende vejrtrækning. Har man nogle af disse symptomer kan man få foretaget en lunge funktionstest hos lægen og se om funktionen er ok.

Årsagen til KOL

Videnskabens eksperter mener det især skyldes tobaksrøg (heraf navnet rygerlunger), men også asbeststøv samt støv fra grisestaldene gør lungerne stive og nedsætter lungefunktionen. Men dette er måske ikke den fulde sandhed, vores mangeårige erfaring som behandlere viser i hvert fald et faktum, at rigtig mange KOL patienter faktisk har blokeret leverenergi (overbelastet lever) – hvilket tydeligt ses, hvis der også er ekstra åndenød i blæsevejr. Andre KOL patienter har det ekstra slemt i fugtigt vejr, tåge, regn eller damp fra brusebadet eller svømmehallen. Fugt skader Miltens energi og skaber slimblokeringer i lungerne.

Hvad generer så leverens energi:
Rent følelsesmæssigt så skaber frustrationer, irritationer, indestængt vrede blokeret lever energi. Kostmæssigt er det fed mad, pølser, ost og pizza, alkohol (mange KOL patienter drikker lidt for meget alkohol dagligt); kunstige sødemidler (Nutrasweet, Aspartan – næsten alle light produkter). Medicin påvirker også leverens energi, f.eks. blodtryks-, antidepressions- og vanddrivende medicin.

Hvad generer så miltens energi:
Rent følelsesmæssigt svækker stress, bekymringer og spekulationer miltens energi. Kostmæssigt så er alle mejeriprodukter (mælk, ost, fløde) lidt noget skidt, da disse danner slim i kroppen og svækker miltens energi. Almindeligt hvidt sukker og meget sukkerholdige frugter og juice svækker også miltens energi.

Sørg for at få tilstrækkeligt med almindelig rent postevand (gerne 2 l. dagligt), da dette fortynder slimen og virker udrensende på kroppen. Tilstrækkeligt med vand er livsvigtigt for os, alt foregår i kroppen via væske.

Læs bl.a. hvordan Jens Peter gik fra under 45% og op til 65% lungefunktion her.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30