Leddegigt

Smertelindring og immunforsvarsbalance

Leddegigt er en autoimmun lidelse. Kroppens eget immunforsvar angriber kroppens led, der opstår en inflammationstilstand (en betændelseslignende tilstand). Ledbrusken angribes, leddene hæver op og bliver varme, stive og ømme. Det kan medføre at led brusken ødelægges, men også den underliggende knogle og led kapslen kan tage skade. Oftest er det fingrenes grund- og melleled, håndled, tær og knæ der bliver angrebet, men rygsøjlens hvirvler kan blive angrebet.

I starten af sygdomsforløbet vil der oftest være smerter i hvile, senere når der er opstået skader på led brusken så er smerterne værst under bevægelse. Ofte er ledproblemerne symmetriske, f.eks. i begge tommeltotter.

Når leddegigten er aktiv og immunforsvaret hyperaktivt, så ses ofte let temperaturforhøjelse og træthed.

Akupunktur er effektiv til at dæmpe et voldsomt leddegigt angreb, akupunkturen virker smertelindrende og hjælper med at berolige og balancere immunforsvaret.

Vi har hjulpet en del med leddegigt med akupunktur og vejledning i urter og kost. Det er rigtig vigtig at der er stor fokus på kosten, at der spises basisk og drikkes tilstrækkeligt med almindelig vand.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30