Book en tid

opkald

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.



Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 - 9.30
Chi-kung Workshop

Få mere energi, overskud og større velvære med CHI KUNG.

Vi tilbyder nu Zhan Zhuang Chi Kung hold træning

Helseklinikken i Gjerrild, Dyrehavevej 11, i vores træningssal

på følgende dage.

Mandag aften          fra kl. 17 – 18.15       start 4/3-2024

Tirsdag formiddag   fra kl. 10 – 11.15       start 5/3-2024

Pris er kr. 100,- pr gang eller kr. 300,- for en måneds træning, betales forud.

Du kan tilmelde dig ved at sende en email til :  info@helselarsen.dk

eller ved at ringe på:  86384117

Ha det godt, stå godt.

Happy Qi

Kærlig hilsen

Lars & Jørgen

KUNSTEN AT STÅ SOM ET TRÆ

ZHAN ZHUANG CHI KUNG

Zhan Zhuang, betyder frit oversat ”stå som et træ”. På kinesisk udtales det ”Jan Jong” i det nordlige Kina og som ”Jam Jong” i det sydlige Kina. Der er sikkert mange andre udtale måder for det, da der i Kina er mere end 72 forskellige dialekter.

I starten er de fleste personer, som træner Zhan Zhuang noget forbløffet.

Der er nemlig ikke rigtig nogen ydre bevægelser til at begynde med, bevægelsen sker inde i kroppen. Zhan Zhuang styrker vores indre livsenergi

Qi/Chi, styrker og balancerer vores muskler og nervesystem. Træningsformen er anderledes en mange andre træningsformer/systemer. Her kombinerer vi træning og hvile. Når du træner, er du i hvile; og når du er i hvile, så træner du. Det har den effekt, at du harmoniserer hele dit nervesystem, dit energisystem, alle organer og muskler bliver harmoniseret og balanceret.

Denne træningsform forøger din energi og blodcirkulation i kroppen og opbygger din indre styrke – power samt immunforsvar.

Chi Kung eller Qi Gong som det også skrives, kan oversættes som energi kultivering og træning, det er en del af den traditionelle kinesiske medicin, ligesom akupunktur, urter, massage og Tai Chi.

Livsenergien løber i nogle kanaler, som man kalder meridianer. Forstyrres eller blokeres energien, kan dette medføre ubalancer i krop og sind. Kroppen er selvregulerende, men blokeres energien tilstrækkelig længe kan det give spændinger, ubehag og sygdom.

Systemet er brugt i flere 1000 år til at forebygge og behandle sygdom, for tidlig ældning samt til at opbygge en næsten unaturlig indre styrke – Power.

Resultat af daglig træning er bl.a. bedre blodcirkulation/kredsløb, øget muskel power og kontrol, forbedret immunforsvar, bedre hjerneaktivitet, mental afslappelse, ro og glæde.

Stå godt og ha det godt – få åbnet op for din energi, mærk større velvære og balance i kroppen.

3 timers workshop i det gamle kinesiske system Zhan Zhuang Chi Kung – også kaldt
” Standing Meditation ” eller ” Stå som et træ ”
Gennem enkle fysiske øvelser sættes der fokus på vejrtrækningen, kroppen, nuet.

Øvelserne gør dig stærkere som menneske, øger din energi, hjælper dig med at slippe dine spændinger, virker afslappende og hjælper dig med at finde den indre ro, åbner op for blokeret energi, skaber balance mellem krop og sind.
Du bliver introduceret til Zhan Zhuang Chi Kung og Tai Chi øvelser, og hvis du allerede kender øvelserne, så får du dem genopfrisket og kommer dybere ind i dem.

Du vil lære den basale Chi Kung og Ba Duan Jin øvelser, som du kan bruge med det samme og øve for dig selv eller sammen med andre efter workshoppen.
Du får nye værktøjer til at skabe fysisk og mental balance – integration af krop og sind.

Alle aldre kan lave Chi Kung, der kræves ikke nogen speciel påklædning eller fodtøj, men det vil være en fordel at have løst siddende tøj på og fodtøj med flad sål.

Instruktørerne er brødrene Lars & Jørgen Larsen fra Helseklinikken i Gjerrild.
Lars og Jørgen har undervist i Tai Chi og Chi Kung siden sidst i 1980’erne – se mere under Chi Kung – behandlingsmetoder.

Pris kr. 400,-
Tilmelding til info@helselarsen.dk eller pr. telefon på 8638 4117 / 2445 9772
Betaling sker ved overførsel til Nordea Grenaa, bank reg. 2690 konto 3482 916 669

SYGESIKRINGEN DANMARK

Vi samarbejder med sygesikringen DANMARK, vi indberetter dine behandlinger – når du fortæller os du er med i DANMARK. Du kan nu få op til kr. 670 i tilskud på et år. Der er også flere sundhedsforsikringer der betaler for din akupunktur eller giver tilskud til akupunktur.

Akupunktur virker mod smerter – det fastslår forskere, læs selv tryk på dette link:

http://videnskab.dk/kort-nyt/akupunktur-hjaelper-mod-kroniske-smerter

Stop med Tobakken!

Tobak er en af de mest skadelige aktiviteter du overhovedet kan foretage dig. Læs her lidt om hvorfor.
Se film fra youtube: – http://www.youtube.com/watch?v=uCpikQHNlQc

Stop med Tobakken!

Ca. 200.000 danskere har KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom, også kaldt rygerlunger) ca. 90 % skyldes alene tobak, ca. 3.500 dør p.g.a dette hvert år.

Hver gang du ryger, så stjæler du af din livsvigtige ilt, kulilten tager nemlig iltens plads i de røde blodlegemer – Ilt er vigtigst af alt for opretholdelse liv.
Hvert hiv af en cigaret eller pibe giver ca. 4000 skadelige stoffer i kroppen.
Det er ikke kun lungerne der tager skade, via blodet kommer mange af de skadelige stoffer med rundt til hele kroppen og laver skader på hjerte, hjerne og ikke mindst kredsløbet.
Via tobakken får du nikotin, hvilket kan gøre dig afhængig. Ca. 10 sek. efter et sug, så er nikotinen allerede oppe i hjernen og virke.
60-70 % af alle blodpropper i personer over 50 år relateres alene til rygning.
1 ud af 3 hjertekramper, hjertesvigt eller blodpropper kan relateres alene til rygning.

Rygning er ekstra farlig hvis du har sukkersyge (diabetes), højt blodtryk, arveligt disponeret for hjerte kar sygdomme.
Gravide rygere svækker deres foster, da kulilten optager iltens plads. Fosteret får derved ikke optimal ilttilførsel. Babyer af rygere vejer i gennemsnit 250 g. mindre end andre børn. Alt er mindre på dem, alle organer er mindre på dem, det betyder også dårligere immunforsvar.
Markant større risiko for lungecancer og andre lungesygdomme.
1,2 millioner danskere ryger, svarer til 24,6 % af alle danskere fra 13 år og op. Halvdelen af dem ca. 600.000 ønsker faktisk at holde med at ryge.

En hård kerne på 43 % ønsker aldrig at stoppe.

(“Alle disse oplysninger er fra sundhedsguidens nyhedsbrev 3. januar 2007”)