Sportsskader – Idrætsskader

Vi har stor erfaring og succes med behandling af sports-/idræts skader ved hjælp af akupunktur. Vi hjælper alle slags sportsskader effektivt og hurtigt, om det er akutte eller mere kroniske overbelastningsskader er underordnet. Akupunkturen hjælper med at åbne op for kroppens energi. Akupunktur sammen Powerlaser, TNS-, Magnetterapi, Akutryk, Chi Kung massage, Kinesiotape, Kost, Urter, Undervisning i genoptræning,

udstrækningsøvelser, Tai Chi og Chi Kung øvelser er i vores spændende værktøjskasse for at optimere resultaterne.

Netop problematikken omkring sportsskader er en af grundene til at vi er kommet i gang med at blive behandlere. Vi kender fra os selv, hvor frustrerende det er at blive skadet samt få at vide at man skal forholde sig i ro i 3 – 6 uger og så håber på at problemet er ovre.

Man kan dele alle sportsskader op i akutte skader,(som ofte er ret sæsonbetonet skader) overbelastningsskader og kroniske skader.

Vores behandling har først fokus på opløsning af energi stagnationerne, smertelindring, fjernelse af hævelse og irritation, vi går efter at få skaden helet så hurtigt som muligt og få gang i bevægeligheden igen. Akutte og nyopståede skader er lettere og hurtigere at behandle end gamle kroniske skader.

Vi har fantastiske resultater og behandler ofte følgende skadetyper:

Fodleds og ankelskader, (forstuvninger), hælspore, akillessene irritation/betændelse og skinnebensbetændelse. Knæskader – hos børn er det ofte enten Slatterknæ (Osgood Sclatter) eller Springerknæ (Jumbers Knee/Patella tendinopathy). Hos voksne så er det ofte meniskskader, korsbåndsskader, ledbåndsskader, forstrækninger i musklerne omkring knæet. Fibersprængninger, trælår, lyskeskader, hofteskader, ryg- og nakkeskader. Fingreskader, forstuvninger af fingre, håndled, albue og skuldre. Knogle brud hjælpes også godt, det kan sagtens behandles selvom der er gips på området, jo bedre energi og blodcirkulation jo hurtigere heling.

En akut skade er vigtig at behandle efter ICE princippet (is på, compres og elevation) – er du spor i tvivl om omfanget din skade, så tag kontakt med læge/skadestue og få taget billeder m.m. .

Link til patienthistorier:

Læs her …. Hvad Jan Hansen er blevet hjulpet med

Læs her …. Hvad tidl. prof. Fodboldspiller Martin Jørgensen har at fortælle

Læs her …. Hvad tidl. Motor Crosskører Lennart Kjær kort fortæller

Læs her …. Hvad tidl. Verdensrekordholder og stuntmand Erik W Pedersen har skrevet til os

Frossen skulder – skuldersmerter

Vi har fine resultater med akupunktur behandling mod frossen skulder. Akupunktur er kendt både i Kina og Vesten som en meget effektiv metode mod netop frossen skulder/skuldersmerter.

Rent fysiologisk sker der en irritation omkring ledkapslen i skulderen, der opstår en inflammation (en betændelsesproces uden bakterier) – skulderen bliver stiv og øm, indskrænket bevægelighed, heraf navnet “Frossen skulder”.

Det vides ikke præcist hvad der er årsag til at skulderens bevægelighed bliver indskrænket. Fysiske uheld, fald, slag og overbelastninger samt ensformigt arbejde kan jo nok forklare en del af problemerne, men vi har også bemærket at psykiske konflikter kan stresse kroppen og muskulaturen i og omkring skulderen. Mange gange opstår problemerne og smerterne spontant, andre gange bliver det bare gradvist værre og værre.

Symptomerne på en frossen skulder

Kan variere en del, ofte er det tiltagende smerte og gradvist nedsættelse af bevægeligheden. Smerterne kan være jagende og stikkende, de kan stråle ud i armen og gøre at selv hverdags ting nærmest bliver umulige, f.eks. det at rede sit hår, tage BH på, gå på toilettet og komme i tøjet, specielt det at tage en trøje eller jakke på kan give problemer. Ofte er smerterne ekstra slemme om natten, når man er i helt ro og kulde forværrer ofte tilstanden.

I de fleste tilfælde forsvinder lidelsen næsten helt af sig selv efter 12-24 måneders tid, nogen kommer dog til at døje med en vedvarende stivhed i skulderen – bevægelsesindskrænkning.

Ved hjælp af akupunktur, små lette øvelser, let udstrækning og manipulation af nakken er det ofte muligt at få tøet den frosne skulder op igen og få genskabt bevægeligheden – det er vigtigt, at der arbejdes med små lette bevægelser – det er jo lidt lige som at skulle ha en gammel rusten lås – låst op igen, der skal smøring til og det hjælper de små bevægelser med til.

Læs hvad 4 glade patienter kan fortælle :

Læs her …… hvad Heidi Mørch Koust fortæller

Læs her …… Hvad Kirsten Vogel fortæller

Læs her …… Hvad Sonja Djurtoft fortæller

Læs Her …… Hvad Grethe fortæller

Patrick Power – Stress ramt

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet
Patrick M. Powers
London UK