Stress

Stress behandling nær Aarhus

Akupunktur er effektiv mod stress

Akupunktur er sammen med Chi Kung, E.F.T. (Banke akupunktur) og åndedrætsøvelser en meget effektiv behandlingsmetode, når det handler om at genfinde balancen i en stresset krop. Vi har mange års erfaring og rigtig gode resultater i behandling af stress. Vi benytter flere forskellige slags akupunktur, klassisk kinesisk akupunktur, den franske øreakupunktur og Nada metoden. Vi behandler de ubalancer der er i kroppens energi, aktivere de naturlige ressourcer og giver masser af tips til hvad man selv kan gøre og ikke mindst hvilke drikke og fødevare der helst skal undgås. Væk med stimulanserne. Lyt til kroppen og dens signaler.

Hver 4. sygemelding i dagens Danmark skyldes Stress. Flere og flere rammes i vores fortravlede samfund, et kæmpe samfundsproblem. Stress kommer ofte snigende, ja faktisk opdages den ikke førend man har mistet overblikket og overskuddet til at gøre noget ved den. Stress overbelaster kroppens naturlige forsvarsmekanismer, sætter kroppen i alarmberedskab. Det sympatiske nervesystem overbelastes, der udskilles adrenalin og kortison (stresshormoner) som både kan give fysiske og psykiske symptomer.

Symptomer på stress kan være

Træthed, søvnløshed, koncentrationsbesvær, uro, utålmodighed, lav tolerance tærskel, usikkerhed, angst, spændinger, smerter specielt i nakke, bryst og ryg, hovedpine, hjertebanken, maveproblemer, manglende sexlyst, og i værste fald depression og forhøjet blodtryk.

Langvarigt stress kan være farligt, da der er risiko for at udvikle livstruende sygdomme som alvorlige hjerte- og kredsløbssygdomme, forøget risiko for infektionssygdomme, kræft og diabetes 2.

Begrebet stress betegner en individuel, legemlig eller psykisk belastning

Man taler om relationen mellem individet kontra omgivelserne, at kravene fra omgivelserne overstiger individets ressourcer. Kan f.eks. være personlige høje mål, krav eller ydre krav, tidspres, tab, sorg, trusler.

Fakta om stress i tal

(Kilde: www.stressforeningen.dk)

  • Ca. 430.000 danskere – svarende til 12 %, har symptomer på stress hver dag.
  • Op mod hver fjerde sygemelding i Danmark skyldes stress. Det svarer til 35.000 sygemeldte danskere hver dag.
  • Mellem 250.000 – 300.000 danskere lider alvorligt af stress.
  • Hvert år dør 1.400 som følge af arbejdsrelateret stress.
  • Stress koster Danmark 14 milliarder kroner om året i form af sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsnet.
  • Stress betyder en million fraværsdage
  • 30.000 hospitalsindlæggelser
  • En halv million henvendelser i almen praksis hvert år i Danmark
  • 3.000 førtidspensioner
  • I følge WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.

Læs her hvad Iben Olesen kan fortælle –hvordan hun blev hjulpet tilbage på arbejdet igen.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30