Fordøjelses problemer – mave og tarmlidelser

Effektiv akupunkturbehandling af fordøjelsesgener

Af fordøjelsesgener som vi har god erfaring med at behandle med akupunktur og TKM kan nævnes:

Halsbrand, Mavesvie, Opstød, kvalme, Opkast, mavepine, udspændt mave, for meget tarmluft, diare og forstoppelse. Smerter og gener fra galdesten samt gener efter bugspytkirtel betændelse. Er der galdesten, så sætter vi gerne folk på en speciel kur for at blødgøre/opløse stenene og få dem ud, så leveren og galdeblæren kan fungere ordentligt igen.

Mange mennesker spiser syreneutraliserende medicin, fordi de tror de har for meget mavesyre, døjer måske med halsbrand, opstød, mavesvie og mavebranden, men mange af dem lider faktisk af det modsatte nemlig for lidt mavesyre og med snart samme symptomer som ved for meget mavesyre. Mavesyren er jo et af de vigtigste step i vores fordøjelse, da den jo nedbryder og opløser maden og gøre den klar til videre forarbejdning/optagelse i tolvfingertarm, tyndtarm og tyktarm.

Mange mavesmerter skyldes problemer i tyktarmen, det kan både give rumlen, oppustet hed, hård spændt mave og masser af tarmluft afgang. Tarmluften fortæller os en del om hvordan fordøjelsen fungerer.

Vi skal helst af med afføring hver dag, ellers ophober vi affaldsstoffer. Der skal helst være en god og balanceret bakterieflora i tarmen, forstoppelse eller diare er tegn på noget er galt.

Forstoppelse kan være ganske ubehageligt og trættende. Afhængig af hvor slem en forstoppelse man døjer med, kan den resultere i mavesmerter inden de træge, tørre og hårde knolde kommer. Maven er ofte hård og spændt, oppustet og kan ligefrem give kvalme. Her skal der ofte noget mere vand til samt smøring i form af planteolier; kosten og levevisen, trænger til et eftersyn, der er ofte noget man har svært ved at fordøje.

Diare kan skyldes maveforgiftning eller dårlig tarmflora og miljø i tarmen – det kan skyldes allergi eller fødevareintolerance, noget man har svært ved at fordøje. Symptomerne er typisk tynd og hyppig afføring og ofte sammen med mavesmerter, kvalme, appetitløshed og opkastning.

Kroniske tarmlidelser, som Colitis Ulcerosa og Morbus Crohn kan ofte afhjælpes med akupunktur sammen med en kostomlægning, åndedrætsøvelser og evt. Chi Kung.

Læs Line Andersen historie.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30