Høfeber / pollenallergi (sæsonbetonet allergi)

Akupunktur mod høfeber og pollenallergi

Høfeber / pollenallergi – en autoimmun lidelse / en overreaktion på Pollen

Akupunktur har vist sig at have en fin effekt på rigtig mange med allergi og høfeber. Specielt høfeber er der gode resultater med, rigtig mange føler lindring af deres symptomer eller ligefrem helt ophør af symptomerne på allergien. I Danmark er der ca. 1 mil. mennesker der døjer med høfeber og antallet stiger og stiger.

Man kan være genetisk disponeret for allergi og høfeber, det kan opstå gennem hele livet, nogle vokser fra det. Det kan opstå pludseligt og forsvinde pludseligt. Det er ofte meget generende og kan virkelig forringe ens livskvalitet. Mange med høfeber udvikler senere Astma.

Årsagerne til allergien kan være flere; – genetisk betinget, infektioner, antibiotika, forurening (kemikalier og miljøgifte), indeklimaproblemer, parfume og tilsætningsstoffer; ifølge den kinesiske medicin kan psykiske ubalancer også påvirke en.

Høfeber symptomer er sæsonbetinget kan være fra øjne og / eller næse

Øjnene klør (føltes som der er grus/skidt i øjnene), de bliver røde, hæver op, løber i vand.

Næsen kan løbe med helt klar vandigt væske, der kan være en voldsom generende kløe inde i næsen og den kan stoppe helt til. Der kan også være kløe i øregangen og ganen. Hyppigt føler man sig generelt træt, skidt tilpas og plaget af nyse anfald.; føler sig varm i hovedet evt. med hovedpine.

De små pollen partikler som aktiverer allergien, optræder i marts/april med pollen fra hassel, elm og el, april/maj med birk; sommeren og sensommeren med græs, gråbynke og kurveblomster som f.eks.

Chrysantemum. Nogle mennesker reagerer på flere pollen og kan derfor være generet af pollen i en lang periode. Der er også mennesker der i sensommeren/efterår reagerer på svampespore i luften.

Mange med birkepollen allergi har haft rigtig god gavn af at drikke frisk birketræssaft, 500 ml til 1 l dagligt har fjernet symptomerne totalt – (man kan selv tappe saft fra et birketræ, hvis man har et sådant)

Nogle mennesker der har høfeber kan opleve, at de får kløe i munden, hævet læber og hals samt almindelige høfeber reaktioner, når de spiser bestemte fødevarer; dette kalder man krydsreaktioner/krydsallergi, det skyldes at der er stoffer i fødevareren som ligner den pollen man er allergisk overfor.

Det er ofte en rigtig god ide at starte på akupunktur behandling før ens sæson for pollenallergi starter, en forebyggende behandling. Når så sæsonen kommer, behandler man de symptomer der dukker op. Mange med allergi har rigtig god hjælp ved at få løsnet op for nakkespændingerne samtidigt med akupunktur behandlingen.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30