Meniskskader

Lettere menisk skader hjælpes fint med akupunktur, laserbehandling og styrkeøvelser af lårmusklerne

Menisken er en halvmåneformet bindevævsskive (en stødpude i knæet) som ligger fast ovenpå skinnebenet. I hvert knæ er der 2 menisker i knæleddet, en ydre menisk og en indre menisk.

Menisken er med til at stabilisere knæet, en slags stødpude/en støddæmper som tager en del af trykket fra knoglerne som fremkommer ved hop, løb og gang. Menisken dæmper belastningen på selve knoglebrusken i knæleddet.

Meniskskader opstår oftest under kraftig drejning af knæet. En form for vrid af knæet, mens knæet er bøjet, herved kan menisken komme i klemme og blive vredet i stykker mellem skinnebenet og lårbensknoglen. Resultatet er ofte en fastlåsning af leddet, fordi menisken nu sidder i klemme og låser knæleddet. Symptomer på den akutte skader er altså en fastlåsning af knæet, smerter og problemer med at strække og bøje benet. Knæet kan godt hæve lidt op, men oftest er der intet at se. Knæet er gerne trykfølsomt langs led linjen, der hvor menisken sidder.

Meniskskader kommer ofte i kontakt sport, f.eks. fodbold og håndbold, hvor fødderne ofte står godt fast og kroppens vrid ender nede i knæet. Skiløbere, gymnaster, brystsvømmere laver også mange vrid som med tiden kan resulterer i meniskskader.

Er menisken meget ødelagt er man nød til at få opereret det ødelagte stykke ud.

Vores behandling fremme energi og blodcirkulationen og derved heler skaden markant hurtigere.

Læs om Patrick Powers historie – Stress ramt

Læs alle patienthistorier her

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet Patrick M. Powers
London UK

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30