Klassisk Kinesisk akupunktur nær Århus

Hvad er akupunktur?

Akupunktur, fra latin ‘acus’ (nål) og ‘punctura’ (stik), er den mest kendte behandlingsform inden for Traditionel Kinesisk Medicin (TKM). Denne praksis vinder stigende anerkendelse både blandt almindelige mennesker og inden for medicinske fagkredse, selvom den stadig mødes med skepsis fra nogle i den vestlige medicinske verden. Dog begynder flere læger at integrere akupunktur i deres behandlinger, en udvikling der ikke var forventet for blot et årti siden.

Vores livsenergi (chi), cirkulerer gennem meridianbaner i kroppen. Der er tidspunkter med meget højt eller lavt energiniveau, helt ligesom det, vi kender fra havet med ebbe og flod (lav og høj vande). Når disse energibaner blokeres, kan det føre til ubalance og smerte, og potentielt resultere i sygdomme. Akupunktører anvender nåle, laser og tryk til at stimulere specifikke akupunkturpunkter på meridianerne for at fjerne blokeringer og genoprette energibalancen. Der findes cirka 670 klassiske akupunkturpunkter, som fungerer som adgangspunkter til meridianbanerne og kroppens indre organer.

Akupunktur er særligt anerkendt for sin smertestillende effekt. På nogle internationale hospitaler anvendes akupunktur nogle gange som det primære bedøvelsesmiddel under større operationer. 

I Danmark bruger jordemødre akupunktur til at lindre smerter under fødsler og til behandling af graviditetskvalme. Denne metode aktiverer kroppens eget “morfinsystem” ved frigivelse af endorfiner, som virker smertestillende og beroligende uden de bivirkninger, der er forbundet med traditionel medicin. 

Behandlingen kan også forbedre ledvæskernes kvalitet, øge mobiliteten i led og styrke immunforsvaret. Der sker en kraftig forøgelse af kroppens immunstoffer, f.eks. kan antallet af hvide blodlegemer stige til det 3-4 dobbelte og de røde blodlegemer det dobbelte efter en akupunkturbehandling. Formålet med akupunktur er at stimulere kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv og derved fungere bedre.

På klinikken anvender vi forskellige former for akupunktur, herunder traditionel kinesisk akupunktur, kinesisk og fransk øreakupunktur, ECIWO akupunktur og Akupunktur 2000/ACU-NOVA. Vi benytter engangsnåle for at sikre hygiejne og minimal discomfort ved indstik. For personer med nåleskræk eller små børn tilbyder vi alternativer som akutryk og laserakupunktur.

Nåleakupunktur, som er den mest effektive form, forårsager minimalt ubehag, da nålene er skarpe, spidse og tyndere end traditionelle kanyler. Små børn modtager altid behandling med laserakupunktur for at sikre en smertefri oplevelse.

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30