Chi-Kung (energitræning)

Kunsten at stå som et træ

En næsten overset del af den kinesiske medicin her i vesten, men uhyre vigtig. Den består af forskellige stationære stillinger, som man står i, for at løsne op for psykiske og fysiske spændinger og opbygger kroppens energi, hvilket resulterer i bedre vejrtrækning, bedre blodcirkulation og større velvære. Man bliver stille og roligt stærkere på alle måder, får mere energi til hverdagen og større modstandskraft mod sygdom.

Vores ældste elev Astrid Møller (80 år da billedet blev taget ) viser at 2 mænd ikke kan vælte hende når hun laver chi kung. Systemet er baseret på en fantastisk blanding af afslapning og spænding som stimulerer, masserer og renser hele kroppen.

Vi bliver bløde, bøjelige og smidige samt eftergivende, men samtidig stærke og saftige som de sunde træer i skoven.

Systemet bruges lige fra selvbehandling af kroniske lidelser (får akupunktur til at virke ca. 50% bedre) til udfoldelse af usædvanlig legemskraft.

Systemet er grundlagt af stormesteren Wang Xiang Zhai, læs mere om ham, professor Yu og ikke mindst mester Lam på www.chi-kung.org eller på den danske organisation www.ichuan.dk.

I Kina har Professor Yu Yong Niam fået etableret afdelinger på sygehuse med Zhan Zhuang Chi Kung for at hjælpe patienter med svagt helbred efter f.eks. langt sygeleje, svære opperationer, vejrtrækningsproblemer og hjerteproblemer som Angina Pectoris.

Professor Yu Yong Niam og hans elev mester Lam Kam Chuen (London, U.K.) og vores egen lærer Ole Eskildsen (Vanløse, DK) har gjort meget for at udbrede kendskabet til Zhan Zhuangs Chi Kungens unikke helseegenskaber.

På billedet her er det fra venstre: Lars, Ole, Lam og Jørgen.

Mester Lam Kam Chuen er den første kineser, der underviser i Vesten i de kinesiske teknikker og principper ved udførelsen af Zhan Zhuang Chi kung, han har skrevet flere bøger bl.a. ”Vejen til Energi” som er oversat til mange sprog og meget efterspurgt. Han har også lavet en video der hedder, Stand still – be fit. Læs mere om hans bøger på www.chi-kung.org.

Vi er ydmyge og taknemmelige over at have fået muligheden for at lære Zhan Zhuang chi kung fra mester Lam Kam Chuen, selv i Kina er der ikke undervisere mere der har hans format og indsigt.

Vi giver vore patienter muligheden for at lære Zhan Zhuang Chi Kungen som en slags værktøj til at træne, dyrke, styrke og ballancere deres egen energi derhjemme. Resultatet afhænger af, hvor meget man dagligt får trænet, det er nemlig den daglige træning af kroppen, der giver resultaterne på længere sigt. Det er lidt ligesom en opsparing af penge i banken, du kan kun hæve, hvad du har indsat. Vores opsparing er bare en styrkelse af vores energi niveau, som vokser stille og roligt ligesom træet vokser fra år til år.

I løbet af få måneder bliver man i stand til at mærke på sin egen krop, hvad det vil sige at have “CHI” (indre energi), med deraf følgende bedre helbred og velvære.

Billedet til højre er fra 1999 workshop i chi kung på Festpladsen i Gjerrild Skov.

Vi tager Chi Kung ind i behandling af sygdomme og lidelser, som den vestlige medicin ingen midler har mod, bruger dens kræfter til opbygning af immunforsvar og styrkelse af kroppens indre kræfter. Chi Kung gør det muligt at træne nervesystem, sjæl og indre organer samtidig, for på den måde at bringe hele mennesket til et højere helbredsmæssigt niveau.

Zhan Zhuang Chi Kung kan laves af alle uanset alder og skavanker, det kan laves liggende, siddende og stående.

Lars og Jørgen er elever af Ole Eskildsen og er instruktører i Zhan Zhuang Chi Kung og arrangerer workshops.

Lars og Jørgen har deltaget i masser af workshops med bl.a. Lam Kam Chuen, Prof. Yu, Sam Tam og Robert Peng.

Er du interesseret i undervisning, Work-shops m.m. er du velkommen til at kontakte os.

Book en tid

Slip dit ubehag, rygsmerter, idrætsskader, hovedpine, stress og meget mere.

Telefon hverdag bedst mellem kl. 8.30 – 9.30