Herpes Zoster (Helvedesild)

Det er ikke uden grund, at man har valgt at kalde Herpes Zoster for Helvedes ild. Det er meget smertefuldt.

Et udbrud starter med en dræbende træthed, en frygtelig hovedpine, en skærende/brændende/borende spænding og dyb smerte i et nerveområde, efter nogle dage kommer der små blærer og huden bliver rød og over følsom.

Årsagen skyldes virus angreb, nemlig et tidligere skoldkoppevirus (Varicella-zoster virus) som er blevet re-aktiveret og skaber nogle af de samme hud symptomer som et skoldkoppeudslet. Ved Herpes Zoster har virus sat sig på den ene side af nerven ved en nak- eller ryghvirvel, virus vandrer langs nervebanen ud til huden. Udslettet er derfor kun på den side og i det hudområde som nerven forsyner. Smerterne er gerne

brændende og borende, kommer i jag eller er der konstant. Et rent helvede at opleve som kan fortsætte længe efter at udslettet er væk.

Herpes Zoster kan ramme alle der har haft skoldkopper tidligere, oftest rammes folk over de 60 år og som har nedsat immunforsvar, men selv unge mennesker der af den ene eller anden grund har nedsat immunforsvar kan rammes. Virus kræver arginin for at formere sig, så ved at spise en kost der er arginin fattig kan udbruddet dæmpes og virus udsultes.

Det handler om at finde ud af hvad der svækker kroppens energi og immunforsvaret, for virus går kun i udbrud når kroppens energi niveau og immunforsvaret er nede.

Akupunktur, åndedrætsøvelser og kostvejledning kan lindre og stoppe et udbrud af Herpes Zoster/Helvedes ild. Vi har rigtig god erfaring med at behandle lidelsen.

Patrick Power – Stress ramt

Da jeg kom til Jørgen var seriøst stresset og jeg kunne ikke se en positiv fremtid, for mig selv. Efter bare en session med Jørgen var jeg meget mere afslappet, og efter en uge, hvor jeg brugte teknikkerne selv, har jeg det langt bedre. Jeg er positivt overrasket over, hvor effektivt det har været og er.

Hilsen fra en glad og lettet
Patrick M. Powers
London UK